Kontakt

%c5%bdganje%20keramike%20na%20prostem

Žganje keramike na prostem

Objavljeno 10 jun 2024

Na pragu koledarskega poletja je čas tudi za druženje in odkrivanje čarobnosti arheologije, saj se bodo med 14. in 16. junijem 2024 šestič zapored odvili Evropski dnevi arheologije. Tridnevni praznik arheologije, ki se mu pridružujemo tudi v Goriškem muzeju, združuje vse, ki jih navdušuje arheologija in bodo lahko na izviren, zanimiv in razburljiv način spoznali tako bogastvo kulturne dediščine kot tudi skrivnosti stroke.

V sklopu projekta Lokalne gline in dediščina, ki ga soustvarjamo s Klubom keramikov Kanal, bomo v soboto, 15. junija, na vrtu Vile Bartolomei v Solkanu, žgali keramiko na prostem. Obiskovalci bodo imeli edinstveno priložnost, da od blizu spremljajo, kako bomo na preprost način, brez uporabe peči, žgali izdelke, narejene v sklopu projekta. Izdelki so iz nabranih lokalnih glin oz. okrašeni s premazi, ki smo jih izdelali iz nabranih glin iz našega okolja.

Prisotni bodo avtorji keramičnih izdelkov, ki so razstavljeni v Vili in si jih lahko ogledate na razstavi Lokalne gline in dediščina: Posočje–Kras, ki je prav tako nastala v okviru omenjenega skupnega projekta.

Priprave na žganje se bodo pričele že v dopoldanskih urah. Lepo vabljeni!
V primeru neugodnega vremena dogodek odpade.

Evropski dnevi arheologije

Dostopnost