Kontakt

Evakuacijakolodvor

Zaradi nedeljske evakuacije bo zaprta zbirka Kolodvor

Objavljeno 13 mar 2024

Prostor Muzejske zbirke Kolodvor v stavbi novogoriške železniške postaje je v zadnjih tednih obdan z gradbenimi stroji, po najdbi neeksplodiranih letalskih bomb v neposredni bližini pa bo lociran na območje rdeče cone, kjer bo v nedeljo, 17. marca 2024, zapovedana popolna evakuacija zaradi onesposobitve treh bomb.

V skladu s sprejetimi ukrepi pristojnih bo torej to nedeljo omenjena zbirka Muzeja na meji zaprta, pričakujemo pa vas v ostalih zbirkah in na razstavah Goriškega muzeja, ki bodo odprte po rednem zimskem urniku.

Na Mestni občini Nova Gorica, kjer vse pozivajo k spoštovanju navodil, dodajajo, da bosta zaradi nedeljske evakuacije med 7.00 in predvidoma 14.00 zaprta tudi nekdanja maloobmejna prehoda v Erjavčevi ulici in Solkanu, prav tako bodo v tem času zaprti tudi kolesarska pot ob meji, območje Trga Evrope ter vsa ostala območja prehajanja državne meje.

Hvala za razumevanje!

Zaradi nedeljske evakuacije bo zaprta zbirka Kolodvor(Na sliki zemljevid z vrisanim območjem evakuacije in zaklanjanja, vir: MONG)

Dostopnost