Kontakt

003a gm m%20zg%20120.15web

V Novo Gorico se vrača frnaža

Objavljeno 29 nov 2023

Veseli nas, da so naša skupna prizadevanja za večjo dostopnost ranljivim skupinam privedla do novega izdelka, ki bo obogatil nastajajočo taktilno galerijo in nazorno prikazal del Nove Gorice, ki ga od leta 1966 ni več. V Goriškem muzeju smo se povezali s Šolskim centrom Nova Gorica - Strojno, prometno in lesarsko šolo, kjer so dijaki 3. letnika, smer mizar, pod mentorstvom Marka Peršiča in Evgena Markovčiča izdelali maketo nekdanje frnaže v merilu približno 1:100.

Želimo, da (nekdanjo) podobo Evropske prestolnice kulture 2025 začutijo tudi slepi in slabovidni, ki jim je v prvi vrsti namenjena nova maketa. Razkrili jo bomo ob svetovnem dnevu invalidov in ljudi s posebnimi potrebami. Skupaj z GO! 2025, Mestno občino Nova Gorica, sodelujočo šolo in Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica vas vabimo na predstavitev v avlo Občinske palače v Novi Gorici v ponedeljek, 4. decembra 2023, ob 10. uri.

Do odprtja taktilne galerije bo lesena maketa dopolnjevala fotografsko razstavo »GO S50-60, Mesto in prebivalci v 50. in 60. letih« na Gradu Kromberk, kjer sta že umeščeni tipna maketa Nove Gorice iz plastičnih kock in kamnita replika spomenika Edvardu Rusjanu, s čimer prav tako omogočamo nepozabno izkušnjo obiskovalcem z okvarami vida. Še posebej nas veseli, da smo tudi tokrat navezali uspešno sodelovanje z izobraževalno ustanovo, tako da so vključeni mladi in jih tudi na ta način ozaveščamo o potrebah ranljivih skupin.

Vabljeni!

V Novo Gorico se vrača frnažaFrnaža Logotipi

Dostopnost