Kontakt

Debaguercrop

Prijave na mednarodno znanstveno srečanje o grofu Silveriu de Baguerju

Objavljeno 22 dec 2022

Na Gradu Kromberk bomo 10. november 2023 gostili znanstveno srečanje na temo GROF SILVERIO DE BAGUER IN GORIŠKO-GRADIŠKA GROFIJA NA PRELOMU IZ 19. V 20. STOLETJE.

Grof Silverio de Baguer je s poroko s Cecilijo de Catterini postal lastnik gradu na Dobrovem ter vil v Gorici in Blankižu. Življenje in predvsem delovanje tega mednarodno poznanega in priznanega diplomata zahteva poglobljeno vedenje in raziskavo. Simpozij bo zato poskušal osvetliti osebnost grofa de Baguerja ter gospodarske, kulturne in družbene okoliščine v Goriško-Gradiščanski grofiji, kjer je po poroki leta 1872 živel in deloval.

Goriški muzej in Musei provinciali vas lepo vabimo k prijavi, tako da do 31. januarja 2023 na e-naslov alessandra.martina@regione.fvg.it ali tanja.gomirsek@goriskimuzej.si pošljete povzetek svojega referata (od 1000 do 1500 znakov, vključno s presledki).

Predstavitev v dolžini 20 minut je lahko v slovenskem kot tudi italijanskem ali angleškem jeziku. Na srečanju bo poskrbljeno za prevajanje iz slovenskega v italijanski jezik in obratno.

Vabljeni k prijavi.

Silverio de BaguerGrof Silverio de Baguer s svojima psoma na dvorišču gradu Dobrovo leta 1908

Dostopnost