Kontakt

Goran%20antlej%20 %20inkognito

Odpiramo fotografsko razstavo Gorana Antleja »Inkognito«

Objavljeno 6 maj 2024

Ko boste vstopili v prvo nadstropje Vile Bartolomei v Solkanu, se boste znašli na koncertnem prizorišču, obdani z desetinami glasbenikov, ki jim je glasbeni navdušenec in fotograf Goran Antlej od leta 1977 sledil na njihovih nastopih.

Navdušenje nad glasbeno krajino ga je vodilo skozi različne zvrsti, od punka in reggaeja do elektronike in metala. Privlačili so ga karizmatični glasbeniki in glasbenice, ki so znali s svojo podobo, besedili in nastopom sporočiti nekaj več, ki so uspeli ustvariti magični trenutek med poslušalci in izvajalci. Antlej jih je želel ujeti v ključnih trenutkih, ko je prišlo na plan bistvo, esenca dogodka, zato so njegove fotografije skoraj vedno bližnji posnetki, intimni trenutki glasbenikov. Svojevrstnost njegovih fotografij, ki jih avtor prvič predstavlja na razstavi, je tudi ta, da so narejene v času, ko akreditiranim fotografom ni bilo več dovoljeno fotografirati, najbolj zanimive in unikatne fotografije pa nastanejo izpod odra, iz nenavadnih zornih kotov, inkognito.

Goran Antlej je eden redkih fotografov, ki ima fotografije slovenske punk scene v barvah. »Bistvo ali dušo koncerta lahko zajame samo fotograf, na katerega glasbeniki niso pripravljeni in ki mu ne pozirajo – fotograf, ki je vedno blizu roba,« je v uvodniku v razstavni katalog še zapisal kurator razstave Rok Bavčar, ki je sodeloval z oblikovalcem Bojanom Bitežnikom.

Na odprtju razstave v soboto, 18. maja 2024, ob 18. uri bomo prisluhnili glasbenemu nastopu vsestranskega ustvarjalca Damirja Avdiča, zvočno pa je obogatena tudi fotografska razstava, ki jo postavljamo na ogled na mednarodni dan muzejev.

Vabljeni!

Dostopnost