Kontakt

Ta%20veseli%20dan%20kulture%20kolaz%202023

Na Ta veseli dan kulture zavijte k nam

Objavljeno 24 nov 2023

Goriški muzej se tudi letos pridružuje dnevu odprtih vrat slovenske kulture in vas želi v nedeljo, 3. decembra 2023, na Ta veseli dan kulture ob obletnici rojstva pesnika Franceta Prešerna razveseliti z brezplačnimi vodstvi po izbranih razstavah. Poleg tega si boste vse zbirke, ki so odprte ob nedeljah, lahko ogledali brez vstopnine.

3. 12. 2023 ob 9.30, Vila Bartolomei v Solkanu:
Brezplačno vodstvo po razstavi NePozabljeni predmeti. Avtor razstave David Kožuh bo mlajšim pokazal predmete naših prednikov, odrasli pa se bodo spominjali, kaj s(m)o nekoč med drugim uporabljali pri vsakdanjih opravilih.

3. 12. 2023 ob 11.00, Grad Kromberk:
Brezplačno dvojezično javno vodstvo po najnovejši retrospektivni razstavi Dinamika materije, po kateri bosta slovensko in italijansko govoreče obiskovalce popeljala kustosa razstave Katarina Brešan in Massimo Premuda.

3. 12. 2023 od 17.00 do 19.00, Vinarski muzej Vipava (kletni prostori Dvorca Lanthieri):
Brezplačno vodstvo po muzejski zbirki z avtorjem razstave Borutom Koloinijem. Obiskovalci bodo spoznali razvoj vinogradništva in vinarstva v Vipavski dolini in širše, vinogradniško orodje in pripomočke, tehnološke postopke predelave grozdja, trsničarstvo, kulturo pitja vina, ljudi, ki so prinašali in širili novo znanje na tem področju, ter si ogledali s trto in vinom povezane video posnetke.

Postanite del najbolj množičnega enodnevnega kulturnega dogodka v Sloveniji!

Ta veseli dan kulture

Dostopnost