Kontakt

Roisek%20otona

Muzejski torkov večer: Daniel Rojšek – Vedno na strani narave

Objavljeno 30 mar 2023

Gost prvega muzejskega večera v aprilu bo svetnik na novogoriški enoti Zavoda RS za varstvo narave mag. Daniel Rojšek, ki bo osvetlil svoja 48-letna prizadevanja na področju varstva narave.

Predavatelj bo 4. aprila 2023 ob 19. uri na Gradu Kromberk skozi sliko in besedo predstavil, kako neomajno stoji na strani narave. V bran ji je stopil že leta 1975 na primeru Proste industrijske cone Sežana, nato je med drugim sodeloval pri pripravi poročila o naravni in kulturni dediščini na območju predvidene hidroelektrarne Trebuša, svojo poklicno pot pa bo letos sklenil na Zavodu RS za varstvo narave v Novi Gorici.

Mag. Daniel Rojšek nas bo seznanil tudi z najpomembnejšimi nalogami, pripravo strokovnih osnov za zavarovanje kot tudi z vpisom Škocjanskega Krasa na Seznam svetovne dediščine pri UNESCO, varstvom reke Soče, kraških jam, popisom naravne dediščine v dolini Učje … Poleg številnih lepot pa ne bo zaobšel niti primerov nasilja nad naravo.

Daniel Rojšek

Prijazno vabljeni, da se skupaj zazremo in začutimo naravo!
Vstop prost.

NAPOVEDUJEMO:
11. april 2023: Fedja Klavora bo izpostavil nekatere svoje poglede na razvoj in težave Bovškega od sredine 19. stol. do danes. Ob tem bo predstavil svojo novo knjigo Zdravnik Edvard Huber / Huberji v Bovcu od l. 1800 do 1947.

Dostopnost