Kontakt

Dobet%20gnahore

Glasbe sveta / Musiche dal mondo 2021: DOBET GNAHORÉ

Objavljeno 31 jul 2021

DOBET GNAHORÉ

Lokacija: Park vile Attems - Via Giulio Cesare 36, Ločnik (Gorica)
Ob: 21h

Vsa Afrika v enem čudovitem glasu! Pevka, plesalka in tolkalistka s Slonokoščene obale Dobet Gnahoré svoje pesmi interpretira v različnih afriških jezikih, francoščini ter angleščini in v njih prepleta številne zvočne in ritmične elemente, od mandingo melodij do kongoške rumbe, od zulujevskih zborov do pigmejskih in beté pesmi ter ganskega žanra high-life, pojoč o ljubezni in porazih, veselju in praznovanju.
Dobitnica nagrade grammy bo na festivalu predstavila svoj zadnji studijski podvig Couleur, ki je izšel junija 2021. Na novem albumu se glasbenica oddaljuje od akustičnega in introspektivnega sloga preteklosti in prehaja na sodobne afro pop zvoke pod vplivi številnih navdihov in kultur, s katerimi se je srečala v svoji karieri.

Dobet Gnahoré

Couleur uteleša urbano energijo sodobne Afrike in močan duh neodvisne ženske, ki se veseli pozitivne ter uspešne prihodnosti. Njena karizma in impozantna odrska prezenca, ki sta rezultat dolgoletnega gledališkega ter koreografskega dela, na odru pritegneta našo pozornost že od prvega trenutka, združujoč izrazno moč glasu, plesnih gibov in obrednih tolkal.

Dobet Gnahoré: glas, tolkala - Julien Pestre: kitara, glas - Mike Dibo: bobni – Louis Haessler: bas, klaviature

Glasbe Sveta 2021

Dostopnost