Kontakt

Gombac

Glasbe sveta / Musiche dal mondo 2020: BOŠTJAN GOMBAČ & ŽIGA STANIČ: Razpoke časa

Objavljeno 20 avg 2020

Zaradi ukrepov predpisanih s strani NIJZ-ja, je število obiskovalcev omejeno na 120 oseb. V primeru slabega vremena se koncert seli v dvorano na gradu, omejeno število obiskovalcev na 50 oseb.

Lokacija: Grad Kromberk

BOŠTJAN GOMBAČ & ŽIGA STANIČ: Razpoke časa

Multiinstrumentalist Boštjan Gombač ter pianist in skladatelj Žiga Stanič sta glasbenika, ki presegata tradicionalne okvirje klasične glasbe, saj pogosto raziskujeta meje med komponiranjem in izvedbo ter med interpretacijo in improvizacijo. Poleg tega jih druži tudi radostno podajanje v najrazličnejše stile in žanre. To zvedavost sta pretvorila tudi v nadaljevanje glasbenega projekta Razpoke časa, ki ga je poleg Staniča zasnoval še Ljuben Dimkaroski. Projekt spaja barvno unikatnost najstarejšega najdenega instrumenta na svetu, tidldibab, ter klavirsko spremljavo Staničevih kompozicij. Gre za skladbe različnih estetskih korenin, ki so morebiti bile skupne že prvobitnim glasbenikom našega sveta.

Žiga Stanič: klavir, prepariran klavir , Boštjan Gombač: tidldibab, fujara, piščali, ki imitirajo ptice, alghosazi, indijanske piščali, dungchen, školjke, glas, zvočila

http://glasbesveta.org/
https://controtempo.org/
https://www.mojekarte.si/si.html

Glasbe sveta 2020

Dostopnost