Kontakt

Gmdanodprtihvrat2023

DAN ODPRTIH VRAT GORIŠKEGA MUZEJA

Objavljeno 12 sep 2023

Ob dnevu Goriškega muzeja, ki ga obeležujemo na dan vrnitve Primorske k matični domovini, bomo tudi letos brezplačno popeljali obiskovalce po stalnih zbirkah in razstavah:

9.00: Vila Bartolomei v Solkanu: voden ogled po razstavi Wagnerjeva ograja na Solkanskem mostu. Vodi avtorica razstave dr. Ines Beguš.

16.00: Muzej na meji, muzejska zbirka Pristava: voden ogled po razstavi Na šverc! Tihotapstvo na Goriškem po drugi svetovni vojni.

16.30: vodstvo po razstavi na prostem Industrijska dediščina Ajdovščine z vodjo projekta dr. Ines Beguš. Trajanje: približno 2 uri. Zbirno mesto: Jochmannov mlin. (Priporočena primerna obutev in osvežilna pijača.)

17.00: Grad Kromberk: vodstvo po občasni likovni razstavi Tecum, vodita avtorja Roberto in David Faganel.

17.00: Muzejska zbirka Ajdovščina: vodstvo po razstavi Fluvio Frigido – Castra – Flovius, vodi kustosinja arheologinja dr. Ana Kruh.

18.00: Dvorec Lanthieri: vodstvo po razstavi Vinarski muzej Vipava, vodi avtor razstave dr. Borut Koloini.

18.30: Grad Kromberk: vodstvo po razstavi GO*S50-60, Mesto in prebivalci v 50. in 60. letih; vodi soavtor razstave David Kožuh.

Vsa vodstva po razstavah so BREZPLAČNA, obiskovalci pa imajo ta dan PROST VSTOP v vse muzejske zbirke Goriškega muzeja, ki bodo odprte po rednem urniku; Grad Kromberk bo 15. septembra izjemoma odprt od 14.00 do 20.00!

Vabljeni! Kolektiv Goriškega muzeja vas pričakuje!

Dostopnost